Fietsarrangementen Hoogerland

Ontdek samen met voormalig Nederlands kampioen Johnny Hoogerland de ongekende mogelijkheden van Karinthië per fiets! Geniet met uw familie, collega’s of sportvrienden onder heerlijke omstandigheden van de unieke routes in Oostenrijks ‘meest Mediterrane’ provincie.

Bedrijfsleven

Kom onder leiding van ex-profrenner Johnny Hoogerland fietsen in een prachtige en uitdagende omgeving. Beleef het ultieme wielerplezier in gezelschap van collega’s, belangrijke klanten of relaties. Verbeter het welzijn van uw medewerkers door, op verschillende fietsniveaus, samen een sportieve uitdaging aan te gaan. Of door gewoon gezellig met elkaar te ontspannen. Wij bieden programma’s die op maat gesneden zijn van de wensen van de deelnemers.

Fietsvrienden

Hier richt Pension Hoogerland zich op sportieve fietsers die op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, in een omgeving die door velen nog ontdekt moet worden bieden wij programma’s met een prima prijs-kwaliteit verhouding. Tochten met een exclusief karakter onder begeleiding van voormalig drager van de bolletjestrui in de Tour de France; Johnny Hoogerland.

Gravelen

De omgeving van de Wörthersee leent zich perfect voor gave graveltochten door de prachtige natuur. Onverharde wegen, bergpassen en bosgebied maken unieke uitdagende routes mogelijk. Dankzij het prettige klimaat in het meest zuidelijke gedeelte van Oostenrijk kan dit het gehele jaar door.  Vanuit Pension Hoogerland zijn er tal van mogelijkheden om te gravelen.

 • Wörthersee en Ossiacher See

  Schitterende (vlakke) fietsroutes langs de Wörthersee en Ossiacher See

 • Bergen

  Binnen 25km fietsen vanaf Pension Hoogerland heeft u verschillende mogelijkheden om bergen tot 1800 meter te beklimmen.

 • Thuis bij Johnny

  Het “thuis” komen bij Johnny Hoogerland, ex-profrenner. Drager van de bollentrui in de Tour de France van 2011 en Nederlands kampioen van 2013. Als gastheer voelt hij als geen ander aan wat de behoeftes van recreatieve en (semi-) professionele fietsers zijn.

 • Drielandenroute

  Drielandenroute Oostenrijk, Slovenië, Italië vanaf Pension Hoogerland 120km

 • Velden

  Pension Hoogerland ligt op loopafstand van het centrum van Velden am Wörthersee met zijn talloze (goede) restaurants, bars en strandbaden, waar het na het fietsen zeer goed toeven is.

 • Goed fietsen

  Velden am Wörthersee is qua afstand vanuit Nederland vergelijkbaar met de afstand naar Alpen/Pyreneeën in Frankrijk. Met het voordeel dat het erg rustig fietsen is, met weinig verkeer in de bergen, goed aangelegde fietspaden, uitgepijlde routes en respect voor fietsers.

Arrangementen

Elk fietsarrangement wordt op maat aangeboden. Een arrangement bestaat standaard uit overnachting met uitgebreid fietsersontbijt. Daarnaast kan het arrangement uitgebreid worden met de volgende opties;

 • Fietsbegeleiding én of clinic door Johnny Hoogerland, een onvergetelijke fietsdag met een hele gave route op maat gemaakt én aangepast op het niveau van de groep.
 • Presentatie of zelf in te vullen avondprogramma
 • Op maat gemaakte fietsroutes op overige fietsdagen
 • BBQ avond
 • Wasservice
 • Gebruik afgesloten fietsenstalling